Levomäen maatilamökit

Levomäen tila

Levomäen tila on alkujaan 1700-luvulla perustettu torppa, joka on ollut samalla suvulla koko historiansa ajan.

Tila sijaitsee Ypäjällä, Ypäjänkylällä, Katinhännäntien varrella. Nykyisin tilaa isännöivät Marja ja Heikki Levomäki, ja perheeseen kuuluvat aikuiset lapset Valtteri, Oskari ja Linnea. Pihapiirin lemmikkejä ovat Poju-koira ja Onni-kissa.

Levomäen tilan pelloilla kasvatetaan monipuolisesti viljoja, kuminaa ja rypsiä.

Heinänviljely on merkittävä osa tilan tuotantoa, ja palvelee lähiseudun hevosharrastajia ja -yrittäjiä ympärivuotisesti. Maatilaan kuuluvia mökkejä vuokrataan Ypäjälle tai lähiseudulle saapuville matkailijoille.


Viljaa

Kasvintuotanto

Viljat

Levomäen tilalla me tuotamme ohraa, kauraa, vehnää ja ruista pääasiassa suorilla sopimuksilla teollisuuden kanssa.

Lisäksi tuotamme siemenviljaa siemenpakkaamoille. Viljan viljely onkin tilallamme taloudellisesti merkittävimmässä roolissa.


Puimuri

Rypsi ja kumina

Viljelykierron parantamiseksi ja tuotannon monipuolistamiseksi olemme jo pitkään viljelleet myös rypsiä tai rapsia ja kuminaa. Nämä kukkivat kasvit tuovat myös vaihtelua maalaismaiseman vihreyteen.

Rypsi
Kumina

Heinää hevosille

Kaikissa viljelytoimissa alkaen peltojen peruskunnostuksista jatkuen kylvöön, lannoitukseen, kasvinsuojeluun ja sadon korjaamiseen, tavoitteena on mahdollisimman laadukas lopputuote. Heinällä etenkin korjuuajankohta, kuivatus ja varastointi ovat erittäin tärkeitä. Heinä korjataan timotein tähkiessä ennen kukintaa, mikäli se säiden puolesta suinkin on mahdollista.

Kuivaheinän loppukuivatus tehdään suurimmaksi osaksi latokuivureissa ns. pikkupaaleissa. Teemme heinää myös pyöröpaaleihin. Säilöheinää korjaamme niin ikään pyöröpaaleihin ilman säilöntäaineita käyttämällä vähintään kahdeksaa kerrosta muovia. Kaikista heinäeristä teetämme rehuanalyysit, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvin eri käyttötarkoituksiin sopivaa heinää.

Toimitamme heinää lähiseudun talleille mieluiten jatkuvilla sopimuksilla. Olemme myös verkostoituneet lähialueen muiden tuottajien kanssa, ja voimme siten palvella isojakin asiakkaita yhteisvoimin.

Tervetuloa neuvottelemaan kokonaisedullisista heinäkaupoista kanssamme.

Heinäntekoa


Heinätöissä
Heinäntekoa Heinätöitä Levomäen tilalla